Blog

Een eerste woning kopen – Tips voor starters
Geplaatst op: 23 maart 2024
Als starter op de woningmarkt kom je voor flinke uitdagingen te staan. Toch zijn er ook kansen op de woningmarkt! Wij delen graag een aantal tips die nét het verschil kunnen maken in het aankoopproces van een eerste woning.
Lees meer...
Woning verkocht – wanneer is de verkoop definitief?
Geplaatst op: 30 december 2023
Nadat de verkoper akkoord is gegaan met een bod van de koper is de verkoop van de woning nog niet definitief. Een mondeling akkoord is namelijk niet voldoende voor het kopen en het verkopen van een woning. Wanneer heeft u dan wel zekerheid?
Lees meer...
Kan een makelaar aantreden als zowel aankoop- als verkoopmakelaar?
Geplaatst op: 25 november 2023
Voor beide partijen geldt dat ze tegen de voor hun klant meest gunstige voorwaarden willen kopen dan wel verkopen. Als een makelaar zowel voor de kopende als de verkopende partij moet onderhandelen, dan vindt er sowieso belangenverstrengeling plaats.
Lees meer...
Wat is een erfdienstbaarheid?
Geplaatst op: 28 oktober 2023
Een erfdienstbaarheid is een juridisch begrip binnen het vastgoed- en eigendomsrecht. Lees hier wat dit precies inhoudt.
Lees meer...
Wat houdt onderzoeksplicht in?
Geplaatst op: 30 september 2023
Bij het kopen van een woning heeft u als koper onderzoeksplicht, maar houdt dit precies in?
Lees meer...
Met welke kosten moet u rekening houden bij het kopen van een woning?
Geplaatst op: 26 augustus 2023
Vanaf het moment dat u een huis gaat kopen, weet u dat u flink in de buidel moet tasten. Want naast de maandelijkse hypotheeklast, zijn er ook bijkomende kosten waar u rekening mee moet houden. Maar welke kosten zijn dat?
Lees meer...
Wat houdt het biedlogboek in?
Geplaatst op: 29 juli 2023
Per 1 januari 2023 moeten makelaars verplicht gebruik maken van een biedlogboek. Dit houdt in dat u als koper inzicht krijgt in de eerdere biedingen. Met als doel meer transparantie te bieden gedurende het gehele koopproces en het vertrouwen in het koopproces te verhogen. Dat is in de eerste plaats voor u als koper een fijn idee. Lees hier alles wat u verder moet weten over het biedlogboek.
Lees meer...
Woning verkocht – wanneer is de verkoop definitief?
Geplaatst op: 24 juni 2023
Nadat u akkoord bent gegaan met een bod van de koper is de verkoop van uw woning nog niet definitief. Een mondeling akkoord is namelijk niet voldoende voor het kopen en het verkopen van een woning. Wanneer heeft u als verkoper wel zekerheid?
Lees meer...
Wat is het belang van een bouwkundige keuring?
Geplaatst op: 27 mei 2023
In de huidige woningmarkt kiezen veel kopers ervoor om deze keuring te schrappen. Dit is echter niet zonder gevolgen.
Lees meer...
Wat is het verschil tussen een taxatie en een waardebepaling?
Geplaatst op: 22 april 2023
Om daar antwoord op te geven leggen we eerst uit wat beide begrippen betekenen.
Lees meer...
Hoe werkt de overdracht van een bestaande woning?
Geplaatst op: 27 maart 2023
Een spannende dag; het moment dat u de sleutel van uw nieuwe woning ontvangt of wanneer u de sleutel van uw woning zal overdragen aan de nieuwe bewoners. Wat er precies gebeurt op de dag van de eigendomsoverdracht leest u in dit blog.
Lees meer...
Eerst een ander huis kopen of eerst verkopen?
Geplaatst op: 27 februari 2023
Is het verstandig om eerst een nieuwe woning te kopen of is het beter om eerst uw huidige te woning te verkopen voordat u een nieuwe woning koopt?
Lees meer...
Maak uw woning verkoopklaar!
Geplaatst op: 30 januari 2023
U kunt uw huis aantrekkelijker maken voor potentiële kopers door het eerst op te knappen en dan pas in de verkoop te zetten. Het hoeven geen volledige renovaties te zijn. Ook met kleine en betaalbare verbeteringen kunt u al een groot verschil maken.
Lees meer...
Hoeveel moet u sparen voor het kopen van een huis?
Geplaatst op: 23 januari 2023
Een huis kunt u volledig financieren met een hypotheek. Toch hebt u eigen geld nodig bij het kopen van een huis. De bijkomende kosten kunt u namelijk niet meenemen in een hypotheek. Hoeveel eigen geld hebt u nodig voor het kopen van een huis
Lees meer...
Hoe kunt u het energielabel van uw woning verbeteren?
Geplaatst op: 16 januari 2023
Door het verbeteren van het energielabel van uw huis, kunt u besparen op de maandelijkse energielasten. Hoe pakt u het aan en waar begint u? Wat de slimste manier is, leggen wij u graag uit.
Lees meer...
5 veranderingen die je staan te wachten in 2023
Geplaatst op: 13 januari 2023
In 2023 wijzigen een aantal belangrijke zaken in de vastgoedmarkt. Hieronder leest u de 5 belangrijkste wijzigingen voor consumenten.
Lees meer...